MENI
6.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao telefonski sastanak s ambasadoricom Austrije

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadoricom Austrije u BiH dr. Ulrike Hartmann.

 Dužnosnici su komentirali stanje koronavirusa u Bosni i Hercegovini, te razmijenili informacije o mjerama koje su se širom svijeta pokazale nužnima za suzbijanje pandemije. Uz to, naglasili su kako su restriktivne i poticajne mjere ključne za zaštitu zdravlja stanovništva, osiguravanje ekonomske stabilnosti i pružanje sistemskog odgovora na pandemiju.

 Također, dužnosnici su se osvrnuli na inicijativu upućenu predsjednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen i predsjedniku Evropskog parlamenta Davidu Sassoliju, komentirajući veliku važnost pomoći evropskih partnera Bosni i Hercegovini u zdravstvenoj krizi koja je zahvatila cijeli svijet. Evropski partneri, koji i u ovom velikom izazovu za cijeli svijet ustrajno pružaju potporu Bosni i Hercegovini, istaknuto je, veliki su prijatelji BiH. Naglasili su i da je evropski put BiH visoki prioritet.

 Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović i ambasadorica Austrije u BiH dr. Ulrike Hartmann izrazili su zadovoljstvo pozitivnim bilateralnim odnosima, ističući predanost nastavku snažne bilateralne saradnje. (kraj


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću