MENI
22.7.2020

Održana 15. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 15. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Pravna zaštita u postupcima javnih nabavki pred Uredom za razmatranje žalbi BiH“, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH. Uz ovaj Izvještaj, Komisija je usvojila i Predstavničkom domu predložila usvajanje zaključka koji glasi: „Predstavnički dom PSBiH traži od Ureda za razmatranje žalbi BiH da u roku od šest mjeseci izvijesti Predstavnički dom o planiranim i preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja o izvršenoj reviziji učinka o temi: 'Pravna zaštita u postupcima javnih nabavki pred Uredom za razmatranje žalbi BiH', te da o preduzetim aktivnostima upozna Ured za reviziju institucija BiH.“

Komisija je usvojila i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Sigurnost proizvoda i integracije u tržište Evropske unije“, koji je sačinio Ured za reviziju institucija BiH. Uz ovaj Izvještaj, Komisija je usvojila i Predstavničkom domu predložila usvajanje zaključka koji glasi: „Predstavnički dom PSBiH traži od Vijeća ministara BiH da u roku od tri mjeseca izvijesti Predstavnički dom o planiranim i preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuke iz Izvještaja o izvršenoj reviziji učinka o temi: "Sigurnost proizvoda i integracije u tržište Evropske unije', te da o preduzetim aktivnostima upozna Ured za reviziju institucija BiH.“

Usvojen je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Praćenje realizacije preporuka revizije učinka“, koji je sačinio Ured za reviziju institucija BiH. Uz ovaj izvještaj, Komisija je usvojila i Predstavničkom domu predložila usvajanje zaključka kojim Predstavnički dom od Vijeća ministara BiH traži da u roku od 30 dana izvijesti Predstavnički dom o tome u kojoj je fazi izrada izmjena Zakona o deminiranju u BiH.

Komisija je usvojila Konsolidirani izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2019. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Usvojen je i Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2019. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću