MENI
22.7.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović razgovarao sa ambasadoricom Republike Austrije u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović primo je danas ambasadoricu Republike Austrije u BiH, Nj.E Ulrike Hartmann.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj političkoj sistuaciji u BiH, sa posebnim osvrtom na proceduru usvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i održavanje predstojećih lokalnih izbora.

Sagovornici su se složili o tome da je na ekonomskom planu Republika Austrija jedan od najvećih i najznačajnijih trgovačkih i, što je posebno značajno, investicionih partnera u Bosni i Hercegovini. Rečeno je da Bosna i Hercegovina i Austrija imaju vrlo razvijene trgovinske odnose, pri čemu, kako je naglašeno, Bosna i Hercegovina ostvaruje značajan trgovinski suficit. Saglasili su se i o tome da je ovu saradnju potrebno jačati i u budućnosti.

Na kraju susreta, predsjedavajući Radmanović zahvalio se na pomoći koju je Austrija pružila BiH tokom pandemije uzrokovane virusom korona. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću