MENI
9.9.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Nikola Špirić primio u nastupnu posjetu ambasadora Norveške u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Nikola Špirić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Olava Reinertsena.

Ističući činjenicu da dvije zemlje gaje dugogodišnje prijateljske odnose, dr. Špirić uputio je zahvalnost Norveškoj kao jednom od najvećih bilateralnih donatora u BiH, posebno u oblastima reforme pravosuđa i javne uprave, reforme odbrambenog i sigurnosnog sektora, te podrške civilnom društvu i deminiranju. Dr. Špirić posebno se zahvalio na humanitarnoj pomoći zdravstvenim ustanovama u vrijednosti od oko 1,3 miliona KM, koju je Norveška, po izbijanju pandemije virusa korona, među prvima uputila u BiH.

Ambasador Reinertsen izrazio je očekivanje da će se nastaviti raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomske saradnje, gdje, kako je zajednički ocijenjeno, ima najviše prostora za napredak.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj političkoj situaciji uoči lokalnih izbora u BiH, o saniranju negativnih ekonomskih efekata pandemije virusa korona i o drugim pitanjima.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić poželio je ambasadoru Reinertsenu sreću i uspjeh u radu tokom njegove diplomatske misije u BiH." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću