MENI
11.9.2020

Članica Delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na video - sjednici Biroa PS Vijeća Evrope

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na video - sjednici Biroa PSVE, koja će se održati u ponedjeljak, 14. septembra 2020. godine.

Na sastanku ovog tijela PSVE, čiji je zadatak da predstavlja i koordinira aktivnosti PSVE, bit će donesena odluka o zahtjevu grupe poslanika da se na sjednici Stalnog komiteta PSVE obavi rasprava o događajima i trenutnoj situaciji u Bjelorusiji.

Kako je najavljeno iz PSVE, na sjednici Biroa bit će donijeta odluka o odgađanju četvrtog dijela godišnjeg zasjedanja PSVE, koje je bilo planirano u sedmici između 12. i 16. oktobra ove godine. Sekretarijat PSVE predložio je da se umjesto sjednice PSVE, koja bi trebalo da bude odložena radi situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, održi video – sjednica proširenog Stalnog komiteta PSVE.

Na sjednici Biroa PSVE bit će razmatrani i izvještaji posmatračkih misija za predsjedničke izbore u Poljskoj, te za parlamentarne izbore u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Gruziji. Biro PSVE donijet će i odluku o sastavu posmatračkih misija za predstojeće predsjedničke izbore u Moldaviji i parlamentarne izbore u Jordanu.

Biro PSVE čine predsjednik i potpredsjednici PSVE, predsjedavajući političkih grupa u PSVE i predsjedavajući komiteta PSVE. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću