MENI
30.9.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto primila u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (PSBiH) primila je u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, NJ.E. Hanija Abdullaha Mominaha.

Na sastanku je razgovarano o odnosima BiH i Kraljevine Saudijske Arabije. U kontekstu novonastale situacije uzrokovane koronavirusom, razmijenjena su i mišljenja o zdravstvenim izazovima s kojima se suočavaju ne samo BiH i Kraljevina Saudijska Arabija nego i cijeli svijet.

Zajednički je ocijenjeno da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja. Naglašeno je da su upravo potpisani međunarodni sporazumi između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije plod dobre saradnje dvije zemlje.

Na kraju susreta, zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto zahvalila se ambasadoru Mominahu na njegovom predanom radu i dobroj saradnji tokom mandata u BiH, te mu poželjela puno uspjeha u budućnosti. (saopćenje iz Kabineta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjane Krišto) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću