MENI
1.10.2020

Održana 13. sjednica Privremene istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH

Na 13. sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH obavljeno je saslušanje Glavne disciplinske tužiteljice Ureda disciplinskog tužitelja Alene Kurspahić - Nadarević i zamjenika Glavne disciplinske tužiteljice Mirze H. Omerovića.

Privremena istražna komisija donijela je zaključak kojim se konstatira da će ranije zakazana 14. sjednica, koja će biti održana 08.10.2020. godine, biti 15. sjednica Privremene istražne komisije, s obzirom da je u međuvremenu došlo do potrebe zakazivanja sjednice Privremene istražne komisije za 05.10.2020. godine, koja je 14. sjednica prema redoslijedu.

Privremena istražna komisija donijela je zaključak da se na svjedočenje pred Privremenu istražnu komisiju pozove direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona Denis Husić, da se pojavi na svjedočenju pred Komisijom, na jednoj od budućih sjednica čiji će datum biti naknadno određen. Zaduženi su službenici Sekretarijata PSBiH koji Privremenoj istražnoj komisiju pružaju stručnu i administrativno - tehničku podršku da stupe u kontakt s navedenim licem, s ciljem razmatranja najoptimalinijeg datuma za njegovo svjedočenje pred Komisijom. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću