MENI
2.10.2020

Članovi Delegacije PSBiH u PSVE Alma Čolo, Marina Pendeš i Mladen Bosić učestvovat će u raspravi o tranzicionoj pravdi na video – sjednici Monitoring komiteta

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo, Marina Pendeš i Mladen Bosić učestvovat će u ponedjeljak, 5. oktobra, u okviru video – sjednice Monitoring komiteta PSVE, u razmjeni mišljenja sa komesarkom Vijeća Evrope za ljudska prava Dunjom Mijatović o tranzicionoj pravdi u Bosni i Hercegovini.

Pored komesarke Mijatović, u raspravi o ovoj temi učestvovat će i izvjestioci Vijeća Evrope za Bosnu i Hercegovinu Tiny Kox iz Holandije i Zsolt Nemeth iz Mađarske.

Kako je najavljeno iz PSVE, tokom video – sjednice Monitoring komiteta bit će razgovarano i o situaciji u Crnoj Gori, Republici Moldaviji, Ukrajini, Ruskoj Federaciji, Armeniji i Bugarskoj.

Monitoring komitet PSVE razmotrit će i mišljenje izvjestioca PSVE o temi „Demokratije suočene s pandemijom COVID – 19“. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću