MENI
5.10.2020

Održana 13. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je na 13. sjednici Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2019. godinu, u dijelu nadležnosti Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH, i to za slјedeće institucije:

- Ministarstvo finansija i trezora BiH;

- Upravu za indirektno oporezivanje BiH;

- Agenciju za javne nabavke BiH.

Uz ovaj Izvještaj, Komisija je usvojila zaključak kojim predlaže Vijeću ministara BiH da sačini novu metodologiju za izradu izvještaja koja bi bila prilagođena raspravi na sjednicima nadležnih komisija i oba doma PSBiH.

Komisija nije primila k znanju Informaciju o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period januar – decembar 2019. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Podržan je Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2021. godinu. Uz ovaj dokument, Komisija je usvojila zaključak kojim se od Ureda za reviziju institucija BiH traži da, prije dostavljanja Nacrta budžeta ove institucije u PSBiH, predstavnici Ureda obave stručne konsultacije u Komisiji za finansije i budžet Doma naroda PSBiH.

Komisija je primila k znanju Finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period 1. 1 - 30. 6. 2020. godine.

Usvojen je Prijedlog plana Komisije za finansije i budžet Doma naroda za razmatranje reviozorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH u 2019. godini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću