MENI
8.10.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović se susreo s ambasadorom NR Kine

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Narodne Republike Kine NJ.E. Ji Pingom.

Tokom sastanka razgovarano je o privrednoj saradnji koja se svakodnevno razvija, te bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Kine.

Također, istaknuto je zadovoljstvo razvojem dosadašnjih odnosa, uz uvjerenje kako će se oni i dalje unaprijeđivati s obzirom na brojne neiskorištene mogućnosti između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine

Zvaničnici su razmijenili mišljenja i o trenutnoj situaciji s pandemijom koronavirusa te utjecaju na zdravstvo, razmjenu roba i usluga, kao i nastale posljedice u privredi.

Zamjenik predsjedavajućeg Čović se u svoje lično i u ime građana Bosne i Hercegovine i ovom prilikom zahvalio ambasadoru Pingu na značajnoj donaciji medicinske opreme, koja je iz Kine stigla u Bosnu i Hercegovinu, tokom borbe s pandemijom koronavirusa.

Nakon sastanka, dr. Čović poklonio je ambasadoru Pingu monografiju 30. godina Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića) 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću