MENI
23.11.2020

Održana 11. sjednica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije

Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 11. sjednici dala je pozitivno mišljenje i Domu preporučila da da saglasnost za ratifikaciju Amandmana broj 2 na Ugovor o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke, naknadno izmijenjen Amandmanom broj 1 („Ugovor o finansiranju“) – Distribucija električne energije u BiH–C (Fi 82.304 – SERAPIS 2010-0562).

Komisija se nije izjašnjavala o Prijedlogu izvještaja o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH (2018-2021) – Okvirni dokument u 2018. godini. U vezi s ovim dokumentom, Komisija je od resornog ministarstva u Vijeću ministara BiH zatražila da određena pitanja usaglasi sa resornim ministarstvima u entitetskim vladama.

Komisija nije usvojila Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT za 2019. godinu. K znanju su primljeni Programski plan i Finansijski plan BHRT-a za 2020. godinu.

Komisija se upoznala, ali se nije izjašnjavala o Finansijskom planu Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2021. godinu.

U vezi sa Informacijom o projektu “Tehnička podrška javnim medijskim servisima na Zapadnom Balkanu“, Komisija je zaključila da se od menadžera projekta zatraži više informacija o ovom projektu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću