MENI
11.5.2021

Održana Prva sjednica Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH

Na današnjoj Prvoj sjednici Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH izabrano je rukovodstvo koje čini Alma Čolo kao predsjedavajuća, Bariša Čolak prvi zamjenik predsjedavajuće i Sredoje Nović kao drugi zamjenik predsjedavajuće.

Tokom prve sjednice, razgovaralo se o metodologiji rada novoformiranog tijela pri čemu je zaključeno da će u narednom periodu Interresorna radna grupa raditi na izmjenama izbornog zakonodavstva, te da u ovom trenutku ne bi trebali proširivati svoj mandat.

Kako je dogovoreno, sjednice Interresorne radne grupe bi se u principu trebale održavati svake srijede a do naredne sjednice Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH zadužen je da pripremi materijale koji se tiču izbornog zakonodavstva.

Inače, osim izabranog rukovodstva, Interresornu radnu grupu iz Predstavničkog doma čine Borjana Krišto, Dženan Đonglagić, Damir Arnaut, Branislav Borenović, Saša Magazinović, Snježana Novaković Bursać i Nenad Stevandić, iz Doma naroda član je i Munib Jusufović, dok Vijeće ministara BiH predstavljaju ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić i zamjenik ministra za ljudska prava Dževad Mahmutović. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću