MENI
21.6.2021

Članovi Delegacije PSBiH u PSSEECP-a učestvuju na 8. Plenarnoj sjednici PSEECP-a

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak i zamjenica predsjedavajućeg Delegacije Ljubica Miljanović učestvuju u radu dvodnevnog zasjedanja PSSEECP-a, koje je danas, pod predsjedavanjem Ankare (Republika Turska), počelo u Antaliji.

Članovi Delegacije PSBiH učestvovali su tokom dana na sastanku Stalnog komiteta PSSECP-a.

Centralna tema 8. Plenarne sjednice PSSEECP-a, koja će biti održana sutra, nosi naslov „Susjedi u Jugoistočnoj Evropi zajedno: jačanje mehanizama saradnje za budućnost regionalne solidarnosti“. Kako je najavljeno, u okviru centralne teme bit će razgovarano i o nizu drugih globalnih i regionalnih pitanja, posebno u svjetlu pandemije virusa korona i njenih posljedica po ekonomiju i zdravstvo.

Programom je predviđeno da Plenarnu sjednicu otvori predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafa Şentop. U okviru rasprave o centralnoj temi zasjedanja učesnicima će se obratiti i predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSSEECP-a Bariša Čolak.

Organizatori su najavili da će u završnim dokumentima Plenarne sjednice PSSEECP-a biti naglašena potreba unapređenja saradnje i jačanja principa solidarnosti, kako među zemljama regiona tako i na cijelom evropskom kontinentu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću