MENI
27.7.2021.

Предсједавајућа Представничког дома Борјана Кришто и замјеник предсједавајуће др Денис Звиздић разговарали са министром за исламска питања Краљевине Саудијске Арабије

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Борјана Кришто и замјеник предсједавајуће Представничког дома др Денис Звиздић разговарали су данас са министром за исламска питања Краљевине Саудијске Арабије др Abdullatifom bin Abdulazizom Al-Sheikhom.

Наглашавајући да Краљевина Саудијска Арабија гаји посебну љубав и поштовање према пријатељској Босни и Херцеговини, министар Al-Sheikh рекао је да његова земља свим народима и грађанима наше земље жели стабилност, просперитет и напредак.

Према ријечима министра Al-Sheikha, Краљевина Саудијска Арабија према свима у БиХ односи се на једнак начин и никада није правила разлику између различитих етничких група и вјера у БиХ. Al-Sheikh је посебно нагласио да је помоћ коју Краљевина Саудијска Арабија пружа државама широм свијета увијек безусловна, те да је политика те земље да се никада не мијеша у унутрашње послове других земаља.

Изражавајући високом госту срдачну добродошлицу, чланови руководства Представничког дома ПСБиХ захвалили су се за значајну помоћ и подршку коју је Краљевина Саудијска Арабија пружила Босни и Херцеговини, посебно у вријеме пандемије вируса корона.

Кришто и Звиздић нагласили су да пријатељски односи двије земље отварају простор за унапређење односа на плану економије, инвестиционих улагања и туризма. С тим у вези, упутили су позив саудијским инвеститорима да више улажу у Босну и Херцеговину.

Према оцјени чланова руководства Представничког дома, потребно је јачати политичке, привредне, културне и социјалне везе између БиХ и Краљевине Саудијске Арабије. С тим циљем, Кришто и Звиздић упутили су позив предсједнику Савјетодавног вијећа (Mejlis AshShura) Краљевине Саудијске Арабије да посјети нашу земљу. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу