MENI
6.8.2021

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović prisustvovao ceremoniji povodom početka realizacije projekta novčane pomoći djeci bez roditelja

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prisustvovao je danas ceremoniji povodom početka realizacije Projekta novčane pomoći Lige muslimanskog svijeta jetimima u Bosni i Hercegovini, odnosno djeci bez jednog ili oba roditelja.

Ovim Projektom je predviđena direktna novčana podrška za 1.343 jetima/djece bez jednog ili oba roditelja, za što je Liga muslimanskog svijeta osigurala 1.342.922 KM. Projekat će se realizirati u dva dijela, a prvi dio isplate novčane pomoći će početi već danas.

Direktor Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdullah Rahmatulla je istaknuo da je realizacija ovog Projekta rezultat posjete predsjedavajućeg Doma naroda Bakira Izetbegovića sjedištu Lige muslimanskog svijeta u Džedi 2019. godine.

Također je tokom današnje ceremonije najavljena realizacija novih projekata Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Izetbegović je iskazao zadovoljstvo zbog početka realizacije ovog vrijednog projekta, te se zahvalio Ligi muslimanskog svijeta i narodu Kraljevine Saudijske Arabije na ovom, ali i ostalim do sada realizovanim projektima u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović je izrazio nadu da će u narednom periodu doći do realizacije projekata iz oblasti ekonomije i zdravstvenog turizma, o kojima je također razgovarano tokom posjete Džedi 2019. godine. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Bakira Izetbegovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću