MENI
25.8.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić primio u posjetu ambasadora Republike Poljske u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u posjetu ambasadora Republike Poljske u BiH Jarosława Lindenberga.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i o bilateralnim odnosima dvije zemlje. Složili su se da Poljska i BiH nemaju otvorenih pitanja i da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje u oblastima privrede, obrazovanja, nauke, kulture i turizma.

Ambasador Lindenberg obavijestio je predsjedavajućeg Zvizdića da zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta Republike Poljske Ryszard Terlecki, zajedno sa grupom parlamentaraca, planira u toku oktobra posjetiti Sarajevo i BiH kako bi razgovarao o mogućnostima saradnje između parlamenata Poljske i Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić pozdravio je najavljeni dolazak parlamentarne delegacije Poljske u našu zemlju, ističući važnost jačanja saradnje na parlamentarnom nivou, posebno kroz saradnju parlamentarnih grupa i odbora. Predsjedavajući Zvizdić istaknuo je da je razmjena mišljenja parlamentaraca iz Poljske i BiH o svim bitnim temama izuzetno korisna i naglasio da je Bosni i Hercegovini važno iskustvo Poljske na putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu, kao i spremnost Poljske da svoja iskustva u euroatlantskim integracijama podijeli sa Bosnom i Hercegovinom". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću