MENI
31.8.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se s ambasadoricom SR Njemačke u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas s ambasadoricom SR Njemačke u BiH Margretom Uebber. Razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u našoj zemlji, sa posebnim fokusom na EU integracije, investicije, vladavinu prava i regionalnu saradnju.

Saglasili su se da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski i da je i u narednom periodu potrebno podsticati saradnju u svim segmentima.

Predsjedavajući Zvizdić se posebno zahvalio na dosadašnjoj prijateljskoj, iskrenoj i izuzetno korisnoj podršci Bosni i Hercegovini na putu EU integracija, izgradnji infrastrukture i ekonomskom razvoju, te posebno naglasio ključnu ulogu njemačke kancelarke Angele Merkel na pokretanju Berlinskog procesa i njemačko-britanske inicijative koja je unaprijedila saradnju država zapadnog Balkana i dala novi zamah evropskim integracijama BiH.

Ambasadorica Uebber je istaknula da Njemačka želi da se Bosna i Hercegovina integriše u euroatlantske strukture i naglasila da je na tom putu Njemačka bila i ostala iskren prijatelj našoj zemlji.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Uebber su se saglasili da su blokade institucija u BiH kontraproduktivne, te da treba što prije nastaviti reformske procese i aktivnosti na realizaciji prioriteta iz Mišljenja EU za BiH kako bi se postigao napredak, unaprijedila sigurnost i ekonomija, a institucije BiH se ponovo posvetile aktivnostima na evropskom putu i ekonomskom razvoju". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću