MENI
20.9.2021

Održana 9. sjednica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PSNATO

Danas su  Asim Sarajlić, predsjedavajući i Nikola Lovrinović, član Delegacije Parlamentarne skupštine u Parlamentarnoj skupštini NATO održali 9. redovnu sjednicu Delegacije PSBiH u PSNATO.

Tokom sastanka upoznati su sa predstojećim aktivnostima Parlamentarne skupštine NATO. Zbog ograničenja uslovljenih pandemijom Covid-19, reduciran je broj učesnika na predstojećem 67. godišnjem zasjedanju PSNATO koje će se održati od 8. do 11.oktobra 2021. godine u Lisabonu (Portugal), tako da bi PSBiH trebao predstavljati jedan od članova Delegacije.

Također, Sarajlić i Lovrinović upoznali su se sa pozivom za učešće na predstojećem 101. Rose Roth seminaru PSNATO koji će se održati od 15. do 17. novembra 2021. godine u Beogradu. Predviđeno je da se tokom seminara u Beogradu razgovara o brojnim pitanjima vezanim za aktuelno stanje na Zapadnom Balkanu.

Gospoda Sarajlić i Lovrinović razmatrali su i kalendar  aktivnosti Međunarodnog sekretarijata i Parlamentarne skupštine NATO do kraja 2021. godine. Opredijelili su se za učešće u radu i aktivnostima  Parlamentarne skupštine NATO u skladu sa statusom koji delegacija PSBiH ima u PSNATO istaknuvši da su od marta 2020. godine, kada je pandemija Covid-19 reducirala jedan broj aktivnosti, članovi Delegacije redovno online učestvovali u svim aktivnostima u organizaciji ove asocijacije.  

Član Delegacije Obren Petrović  opravdao je svoj izostanak sa današnje sjednice Delegacije PSBiH u PSNATO. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću