MENI
23.9.2021.

Predsjedatelj Zastupničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se u Bihaću s premijerom Vlade Unsko-sanskog kantona

"Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas, u sjedištu Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) u Bihaću, s predstavnicima Vlade USK s premijerom Mustafom Ružnićem na čelu.

Razgovarano je o aktualnim temama i o mogućnostima potpore Zastupničkog doma Kantonu i lokalnim zajednicama.

Predsjedatelj Zvizdić interesirao se o aktualnoj situaciji u USK, razvojnim projektima, društvenoj infrastrukturi, ekonomiji, stanju u kojem se nalazi zdravstveni sustav tijekom pandemije koronavirusa, te posljedicama koje je pandemija ostavila na razvoj turizma.

Bilo je riječi i o sporosti na realiziranju projekata izgradnje brze ceste od Travnika prema Jajcu i Bihaću, brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša, te zaobilaznice oko Bihaća i Cazina. Premijer Ružnić rekao je da je nedopustivo da se do gradova u Austriji putuje tri sata, a do Sarajeva pet sati i zatražio veći angažman svih nadležnih na realizaciji prioriteta iz sektora prometne infrastrukture.

Razgovarali su i o problematici migrantske krize i o aktivnostima koje je neophodno poduzeti po tom pitanju. Složili su se da je situacija nešto bolja, ali i zaključili da novi migranti i dalje dolaze i da je potrebna koordinacija svih razina vlasti, kao i međunarodnih organizacija, te medicinskih i zdravstvenih ustanova kako se ne bi ponovila situacija iz 2018. godine." (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću