MENI
23.9.2021.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Звиздић састао се у Бихаћу с премијером Владе Унско-санског кантона

"Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупстине Босне и Херцеговине др Денис Звиздић састао се данас, у сједишту Владе Унско-санског кантона (УСК) у Бихаћу, с представницима Владе УСК с премијером Мустафом Ружнићем на челу.
 
Разговарано је о актуелним темама и о могућностима подршке Представничког дома Кантону и локалним заједницама.

Предсједавајући Звиздић интересовао се о актуелној ситуацији у УСК, развојним пројектима, друштвеној инфраструктури, економији, стању у којем се налази здравствени систем током пандемије корона вируса, те посљедицама које је пандемија оставила на развој туризма.

Било је ријечи и о спорости на реализовању пројеката изградње брзе цесте од Травника према Јајцу и Бихаћу, брзе цесте Бихаћ – Цазин – Велика Кладуша, те заобилазнице око Бихаћа и Цазина. Премијер Ружнић рекао је да је недопустиво да се до градова у Аустрији путује три сата, а до Сарајева пет сати и затражио већи ангажман свих надлежних на реализацији приоритета из сектора саобраћајне инфраструктуре.

Разговарали су и о проблематици мигрантске кризе и о активностима које је неопходно подузети по том питању. Сложили су се да је ситуација нешто боља, али и закључили да нови мигранти и даље долазе и да је потребна координација свих нивоа власти, као и међународних организација, те медицинских и здравствених установа како се не би поновила ситуација из 2018. године." (саопштење из Кабинета предсједавајућег Представничког дома др Дениса Звиздића)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу