MENI
20.10.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić učestvovat će u Atini na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić učestvovat će na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope, koja će se održati 21. i 22. oktobra u Atini.

Na dvodnevnoj Konferenciji, koju zajednički organiziraju Parlament Grčke i Parlamentarna skupština Vijeća Evrope, predsjednici parlamenata razmijenit će iskustva o temi „Demokratija suočena s krizom javnog zdravlja uzrokovanom pandemijom koronavirusa“.

Prema najavama organizatora, čelnici parlamenata država članica Vijeća Evrope raspravljat će i o temi „Pravo na okolinu – parlamenti i pravo na zdravu i održivu okolinu“. U okviru aktuelnih političkih pitanja, učesnici Konferencije razgovarat će i o zajedničkoj budućnosti svih evropskih građana.

Predviđeno je da Konferenciju svojim obraćanjima otvore predsjednik Parlamenta Grčke Constantine Tassoulas, predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Rik Daems i generalna sekretarka Vijeća Evrope Marija Pejčinović – Burić.

U okviru Konferencije bit će održana i sjednica generalnih sekretara parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope, na kojoj će učestvovati i članovi Kolegija Sekretarijata PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću