MENI
4.11.2021

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović razgovarao u Zagrebu s ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas u Zagrebu sastanak s ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.  

Dvojica političkih zvaničnika razgovarali su o aktuelnim političkim okolnostima u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na reforme izbornog zakonodavstva kao ključnog političkog pitanja.

Konstatirano je da posljednji razgovori s međunarodnim partnerima i medijatorima cjelokupnog procesa trebaju biti motiv domaćim političkim zvaničnicima za postizanje konačnog dogovora i uklanjanje svih postojećih neustavnih odredbi diskriminacije i majorizacije. 

Legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda predstavlja ustavnopravni okvir koji kroz Izborni zakon BiH mora biti usklađen s Ustavom BiH, čime bi se u BiH konačno napravio funkcionalan i stabilan evropski politički sistem, zaključeno je na današnjem sastanku". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću