MENI
10.11.2021

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto primila u nastupnu posjetu zamjenicu šefa Misije u Ambasadi SAD u BiH

"Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je u nastupnu posjetu zamjenicu šefa Misije u Ambasadi SAD u BiH Deborah Mennuti, s kojom je razgovarala o aktualnoj političkoj situaciji, s posebnim naglaskom na trenutnu krizu u BiH, evropske i euroatlantske integracije, te reformu izbornog zakonodavstva.

Krišto je tokom sastanka naglasila da je kriza s kojom se BiH suočava ne samo politička nego i institucionalna, te da jedni način da se stvari pokrenu jeste dijalog i konsenzus o ključnim pitanjima u BiH. 

Kada je riječ o provedbi potrebnih reformi, posebno onih koje se odnose na izborno zakonodavstvo, Krišto je naglasila da je prioritet implementacija odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda i presuda Evropskog suda za ljudska prava, čime bi se, kako je kazala, odnosi sigurno relaksirali, a što bi u konačnici vodilo ka sigurnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je bilo govora o bilateralnim i drugim temama od zajedničkog interesa.

Na kraju sastanka Krišto je poželjela gospođi Mennuti uspješan mandat i izrazila uvjerenje u nastavak dobre saradnje". (saopćenje iz Kabineta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjane Krišto)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću