MENI
12.11.2021

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Safet Softić primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Italije u BiH

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Italije u BiH Marca Di Ruzzu.

Ambasador Di Ruzza zahvalio se Softiću na učešću na online Interparlamentarnom sastanku o budućnosti evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, koji je održan u organizaciji predsjedavajućeg Komisije za vanjske i evropske poslove Predstavničkog doma Parlamenta Italije Piera Fassina. S tim u vezi, ambasador Italije u BiH podvukao je da njegova zemlja ostaje u potpunosti privržena procesu proširenja Evropske unije i da će nastaviti da pruža punu podršku nastavku procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji.

Zajednički je konstatirano da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Italije dobri i prijateljski, te da ima prostora da se nastave razvijati kako na političkom tako i na ekonomskom planu. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću