MENI
18.11.2021

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao sastanak s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm, s kojim je razgovarao o privrednoj saradnji, situaciji u BiH i odnosima dvije zemlje.

Dr. Čović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Mađarska zemlja partner sljedećeg Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar, što će dodatno osnažiti privrednu saradnju. Kazao je kako snažna partnerstva, poput ovoga s Mađarskom, dalje ističu prepoznatljivost mostarskog sajma kao jednog od najvećih i najvažnijih privrednih događaja u Bosni i Hercegovini i šire.

Govoreći o situaciji u BiH, predsjedavajući Doma naroda upoznao je ministra s trenutnim okolnostima, s posebnim naglaskom na stanje političkog dijaloga, te potrebe izmjena Izbornog zakona BiH i ograničenih ustavnih izmjena. Kako je dr. Čović kazao, ove se izmjene moraju u potpunosti dovršiti do kraja 2021. godine.

Zvaničnici su također govorili o bilateralnim odnosima BiH i Mađarske, koje su ocijenili kao vrlo dobre, te su istaknuli potrebu planiranog razvoja saradnje u više segmenata". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću