MENI
22.11.2021

Članice Delegacije PSBiH učestvovat će na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice u Beogradu

Članice Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnom plenumu Energetske zajednice Snježana Novaković – Bursać i Marina Pendeš učestvovat će na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, koji će se 23. novembra ove godine održati u Beogradu.

Na sastanku Parlamentarnog plenuma, koji se održava uoči sjednice Ministarskog vijeća Energetske zajednice, bit će razmotren dokument pod nazivom „Plan puta za dekarbonizaciju Energetske zajednice 2021. – 2027.“

Parlamentarci iz zemalja članica Energetske zajednice u okviru Plenuma učestvovat će i u radu okruglog stola posvećenog cijenama ugljika i mehanizmu za granično prilagođavanje emisije ugljika, o čemu će govoriti predstavnici Evropske komisije, Evropskog parlamenta i Sekretarijata Energetske zajednice.

U ime Republike Srbije, koja ove godine predsjedava Energetskom zajednicom, učesnike sastanka pozdravit će predsjednik Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Veroljub Arsić. Učesnicima će se, kako je predviđeno, obratiti i predsjednikOdbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta Cristian-Silviu Buşoi. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću