MENI
23.11.2021.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Звиздић примио у наступну посјету амбасадора Исламске Републике Пакистан у БиХ

"Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) др Денис Звиздић примио је у наступну посјету новоименованог амбасадора Исламске Републике Пакистан у БиХ Akhtara Jamila Raoa.

Пожељевши амбасадору добродошлицу у БиХ, др Звиздић захвалио је на свему што је држава Пакистан урадила за Босну и Херцеговину у протеклом периоду.

Предсједавајући Звиздић и амбасадор Rao разговарали су о билатералним односима двије државе и сложили се да постоје велике могућности за унапређење парламентарне сарадње, као и сарадње  у областима трговине, привреде, туризма и културе. Сагласили су се да фокус сарадње треба бити јаче економско повезивање преко привредних комора, те креирање и усвајање споразума и других аката који ће унаприједити сарадњу.

Предсједавајући Звиздић и амбасадор Rao разговарали су и о актуелној политичкој ситуацији у БиХ. Звиздић је пренио забринутост због актуелне ситуације у Босни и Херцеговини и истакнуо да је у БиХ најтежа и најсложеније политичка криза у посљедњих 25 година, од чијег рјешавања може зависити да ли ће Босна и Херцеговина у наредном периоду кренути путем европских интеграција.

Амбасадор Rao рекао је да његова земља даје пуну подршку суверенитету и територијалном интегритету Босне и Херцеговине и да је интеграција БиХ у Европску унију важна због великих могућности за развој свих сегмената друштва, а посебно привреде, што је предуслов за даљи напредак земље.

Предсједавајући Звиздић пожелио је амбасадору Raou успјешан дипломатски мандат у Босни и Херцеговини". (саопштење из Кабинета предсједавајућег Представничког дома др Дениса Звиздића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу