MENI
24.11.2021.

Predsjedatelj Doma naroda dr. Dragan Čović sastao se u Zagrebu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore

"Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sastao se danas u Zagrebu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore (HGK) Lukom Burilovićem.

Sugovornici su razgovarali o važnosti razvoja gospodarstva u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te robnoj razmjeni koje ove dvije zemlje imaju.

Dr. Čović je istaknuo važnost osnaživanja gospodarskih veza, posebno kroz otvaranje ureda HGK u Sarajevu i u Mostaru. Također je istaknuo kako, nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom COVID-19, najznačajnija sajamska manifestacija u BiH, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, nastavlja s radom.

Kako je rečeno tijekom sastanka, na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2022. svoje gospodarske potencijale predstaviti će zemlja partner - Mađarska. Sajamska manifestacija će biti obogaćena regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, čime se partnerima i izlagačima na jednom mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događanja, među kojima, kako je kazano, posebnu ulogu ima i HGK, pridonoseći stvaranju pozitivnog i prijateljskog ozračja.

Predsjednik HGK Luka Burilović naglasio je kako je Bosna i Hercegovina vrlo važan gospodarski partner Hrvatske, podsjetivši kako veliki broj poduzeća iz Republike Hrvatske posluje u Bosni i Hercegovini.

Gospodarska suradnja i jačanje gospodarskih veza Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine moraju biti još bolji i na tome svakako treba raditi, zaključeno je tijekom susreta predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića i predsjednika HGK Luke Burilovića". (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Doma naroda dr. Dragan Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću