MENI
25.11.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Lazar Prodanović učestvovat će u Skoplju na Regionalnoj konferenciji o unapređenju dijaloga između parlamenata i novinara na Zapadnom Balkanu

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Lazar Prodanović učestvovat će u Skoplju na Regionalnoj konferenciji o unapređenju dijaloga između parlamenata i novinara na Zapadnom Balkanu.

Na Konferenciji, koju organizuju Parlament Republike Sjeverne Makedonije i Udruženje novinara Makedonije u okviru regionalnog projekta „Unapređenje dijaloga između novinarskih udruženja i parlamenata na Zapadnom Balkanu u cilju jačanja civilnog društva“, bit će otvoren razgovor između parlamentaraca i predstavnika udruženja novinara iz Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije s ciljem jačanja slobode izražavanja kao osnovnog ljudskog prava i jačanja uloge organizacija civilnog društva u procesu kreiranja politika i zakona.

Organizatori očekuju da će Konferencija unaprijediti regionalnu saradnju u ovoj oblasti, kao i institucionalni dijalog između parlamenata, novinara, novinarskih udruženja i organizacija civilnog društva.

Također se očekuje da će učesnici Konferencije usvojiti i Deklaraciju o unapređenju dijaloga između parlamenata i udruženja novinara na Zapadnom Balkanu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću