MENI
29.8.2022

Održana 21. sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava

Na 21. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu, čiji je predlagač Agencija za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini.

Zajednička komisija usvojila je Izvještaj o službenoj posjeti Bihaću članova Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH, koja je realizirana od 23. do 25. 5. 2022. godine, uz zaključke u Izvještaju.

U vezi s dopisom neformalne radne grupe za zagovaranje prava lica s invaliditetom s molbom za održavanje sastanka s ciljem formiranja Vijeća lica s invaliditetom pri PSBiH, Zajednička komisija za ljudska prava zaključila je da ovo pitanje treba aktuelizirati nakon konstituiranja novog saziva PSBiH i Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH.

Zajednička komisija s dnevnog reda skinula je razmatranje Prigovora na proces imenovanja od Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure za imenovanje tri ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, čiji je podnosilac ombudsmen za ljudska prava Bosne i Hercegovine Ljubinko Mitrović. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću