MENI
21.6.2022.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se u Istanbulu sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske

Zamjenik predsjedavatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Istanbulu sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Şentopom. Razgovarali su o suradnji parlamenata dviju zemalja, te o bilateralnim odnosima Turske i Bosne i Hercegovine za koje je konstatirano da su veoma dobri i u stalnom pozitivnom razvoju. 

Dr. Zvizdić je istaknuo da cijeni Republiku Tursku kao prijateljsku zemlju koja je uvijek pružala potporu BiH, te da su politički i ekonomski odnosi između dviju zemalja dobri, ali da je potrebno, imajući u vidu raspoložive gospodarske kapacitete i investicijske mogućnosti, intenzivirati ekonomsku suradnju. Dodao je da je neophodno otkloniti sve prepreke kako bi se BiH vratila u fokus interesa turskih investitora, te time uvećao obim turskih investicija u Bosni i Hercegovini. Složili su se da je potrebno definirati nove ciljeve koje treba dostići u ekonomskom partnerstvu BiH i Turske.

Predsjednik Şentop je rekao da je Turska istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i da snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje. Ponovio je potporu svoje zemlje punom članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i NATO savezu.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić rekao je da su trilateralni sastanci između Bosne i Hercegovine, Turske i Srbije i Bosne i Hercegovine, Turske i Hrvatske dobro došli jer mogu značajno pomoći u relaksiranju odnosa i unaprjeđenju politika u oblastima kulture, obrazovanja, gospodarske i ekonomske suradnje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću