MENI
22.6.2022.

Održana 19. sjednica Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava

Na 19. sjednici Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nisu prihvaćeni principi Prijedloga zakona o upisu pripadnosti konstitutivnom narodu, nacionalnoj manjini i ostalim u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj zastupnik Nikola Lovrinović.

Zajedničko povjerenstvo usvojilo je Godišnje izvješće o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, čiji je podnositelj Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine.

Usvojena je modificirana zastupnička inicijativa Saše Magazinovića kojom se Ministarstvo civilnih poslova BiH zadužuje da u roku od 30 dana, u suradnji sa entitetskim ministarstvima zdravstva, obavijesti Vijeće ministara BiH o namjeri za pridruživanje Bosne i Hercegovine Međunarodnoj fondaciji za razmjenu organa Eurotrasnplant.

Zajedničko povjerenstvo nije podržalo zastupničku inicijativu Mirjane Marinković – Lepić kojom se nalaže Ministarstvu civilnih poslova BiH da, u roku od 90 dana, korigira cijenu pristojbe koja se plaća prilikom odricanja od bosanskohercegovačkog državljanstva, te da je uskladi sa pristojbama država u regionu.

Zajedničko povjerenstvo razmotrilo je, primilo k znanju i nadležnim institucijama uputilo odgovore ili proslijedilo pristigle dopise i predstavke građana. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću