MENI
22.6.2022.

Одржана 19. сједница Заједничке комисије за људска права

На 19. сједници Заједничке комисије за људска права Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине нису прихваћени принципи Приједлога закона о упису припадности конститутивном народу, националној мањини и осталим у Босни и Херцеговини, чији је предлагач посланик Никола Ловриновић.

Заједничка комисија усвојила је Годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине за 2021. годину, чији је подносилац Институција омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине.

Усвојена је модификована посланичка иницијатива Саше Магазиновића којом се Министарство цивилних послова БиХ задужује да у року од 30 дана, у сарадњи са ентитетским министарствима здравства, обавијести Савјет министара БиХ о намјери за придруживање Босне и Херцеговине Међународној фондацији за размјену органа Eurotrasnplant. 

Заједничка комисија није подржала посланичку иницијативу Мирјане Маринковић – Лепић којом се налаже Министарству цивилних послова БиХ да, у року од 90 дана, коригује цијену таксе која се плаћа приликом одрицања од босанскохерцеговачког држављанства, те да је усклади с таксама држава у региону.

Заједничка комисија размотрила је, примила к знању и надлежним институцијама упутила одговоре или прослиједила пристигле дописе и представке грађана. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу