MENI
27.7.2022

Održana 19. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH na 19. sjednici nije podržala poslaničku inicijativu Edite Đapo kojom se zadužuje Direkcija za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) da preuzme dužnost čuvanja i zaštite objekta Partizansko groblјe u Mostaru.

Zajednička komisija nije podržala ni poslaničku inicijativu Mirjane Marinković Lepić kojom se nalaže Vijeću ministara BiH da u roku od 30 dana u parlamentarnu proceduru uputi izmjene Zakona o graničnoj kontroli Bosne i Hercegovine, kojim bi se jasno propisalo koje su institucije nadležne za uklanjanje nepropisno postavlјenih tabli, zastava i drugih vrsta oznaka na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini te osigura izmjene Pravilnika o formi, sadržaju oznaka i druge saobraćajne signalizacije kojim se označavaju granični prelaz i njegovo područje, blizina granične linije, kao i način postavlјanja tih oznaka i signalizacije i drugih podzakonskih akata u skladu sa navedenim izmjenama Zakona.

U skladu s Poslovnikom, s dnevnog reda Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH skinuta je tačka koja se odnosi na razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, prva faza u nadležnoj komisiji, skraćena procedura, čiji je predlagač poslanica Mirjana Marinković Lepić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću