MENI
7.12.2022

Delegacija Odbora za žalbe građana posjetila SIPA-u

Predsjednik Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine Boris Buha, zamjenici predsjednika Odbora Semir Šut i Vjekoslav Vuković, te članica Odbora Hana Korać boravili su danas u radnoj posjeti Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), gdje su se sastali sa zamjenikom direktora SIPA-e Đurom Kneževićem i pomoćnikom direktora Ernadom Musićem.

Posjeta SIPA-i organizovana je u okviru redovnih posjeta Odbora policijskim tijelima Bosne i Hercegovine. Učesnici sastanka razgovarali su o dosadašnjoj saradnji Odbora i SIPA-e, kao i o predmetima koje je Odbor razmatrao u prethodnom periodu. 

Predsjednik Odbora Boris Buha izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakao da i u narednom periodu, kao i do sada, od SIPA-e očekuje profesionalan i stručan pristup.

Zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević zahvalio se članovima Odbora na profesionalnom obavljanju poslova i zadataka iz njihove nadležnosti, te iskazao spremnost za nastavak uspješne saradnje i za zajednički rad na ispunjavanju zakonske uloge SIPA-e u službi građana Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću