MENI
21.3.2023.

Предсједавајући Представничког дома ПСБиХ др Денис Звиздић састао се са амбасадорком Краљевине Шведске у БиХ

"Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скипштине Босне и Херцеговине др Денис Звиздић састао се данас са амбасадорком Краљевине Шведске у БиХ Johannom Stormquist.

На састанку су разговарали о јачању билатералне економске сарадње и о тренутној економској и безбједносној ситуацији, те о формирању власти након октобарских избора.

Предсједавајући Звиздић се  захвалио на досадашњој помоћи коју је Шведска пружила БиХ. Честитао је Краљевини Шведској на успјешном и квалитетном предсједавању Савјетом Европске уније и захвалио се на додјели кандидатског статуса Босни ии Херцеговини у децембру 2022.

Предсједавајући Звиздић је рекао да евроатланске интеграције остају кључни спољнополитички приоритет Босне и Херцеговине.

Предсједавајући Звиздић и амбасадорка Stormquist су се сложили да Босна и Херцеговина, на даљем европском путу, треба убрзано да ради на реализирању четрнаест кључних приоритета и на доношењу конкретних законских прописа у вези са јачањем владавине права." (саопштење из Кабинета предсједавајућег Представничког дома др Дениса Звиздића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу