MENI
23.5.2023.

Održana 3. sjednica Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH

Na 3. sjednici Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljeno je k znanju Izvješće o Bosni i Hercegovini za 2021. uz dokument “Saopćenje Komisije Evropskom parlamentu, Vijeću, Europskom ekonomskom i socijalnom odboru i Odboru regija” (Strasbourg, 19. 10. 2021.).

K znanju je primljena i Informacija o ispunjavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji (EU), kao i Izvješće o realiziranim aktivnostima u okviru izrade programa integriranja BiH u EU, o čemu je članove Povjerenstva izvijestila predstavnica Direkcije za europske integracije BiH.

Uz ova izvješća i informaciju Zajedničko povjerenstvo usvojilo je zaključak kojim je od Direkcije za europske integracije BiH zatražilo da, u suradnju sa Tajništvom Zajedničkog povjerenstva, pripremi izvješće u kome će se točno detektirati pojedinci i institucije iz mehanizma koordinacije koji koče proces europskih integracija. Zajedničko povjerenstvo usvojilo je i zaključak da održi tematsku sjednicu Zajedničkog povjerenstva o ulozi PSBiH u procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine.

Zajedničko povjerenstvo nije podržalo Izvješće o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Članovima Zajedničkog povjerenstva predstavljene su aktivnosti Inicijative za monitoring europskih integracija BiH. (kraj)

 

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću