MENI
30.5.2023

Poslanica u Predstavničkom domu i članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Sabina Ćudić učestvuje u Parizu na sjednici Monitoring komiteta PSVE

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE)  Sabina Ćudić učestvuje danas u Parizu na sjednici Komiteta za poštovanje obaveza i angažmana Vijeća Evrope (Monitoring komitet) PSVE.  

Poslanicu Ćudić u Monitorig komitet nominovala je i delegirala Grupa Alijansa liberala i demokrata za Evropu (ALDE) u PSVE.  

Podsjećamo da su sjednice ovog Komiteta zatvorenog tipa, a materijali dnevnog reda povjerljivog karaktera. Na dnevnom redu između ostalog su i rezultati Samita Vijeća Evrope u Rejkjaviku, tok i rezultati izbora u Turskoj, kao i izvještaji o monitoringu u pojedinim zemljama članicama.

Poslanica Ćudić obratila se komitetu u nekoliko navrata, sa naglaskom na zahtjeve prema Venecijanskoj komisiji vezanim za tumačenje zakona o pravosuđu u pojedinim zemljama članicama. Zahvalna je za ukazanu dobrodošlicu, posebno uzimajući u obzir da je jedina članica ovog Komiteta iz Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću