MENI
18.9.2023.

Замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за европске интеграције Џенан Ђонлагић и чланица Заједничке комисије Сњежана Новаковић – Бурсаћ учествују на састанку COSAC-а у Мадриду

Замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Џенан Ђонлагић и чланица Заједничке комисије Сњежана Новаковић – Бурсаћ учествују на састанку предсједавајућих Конференције парламентарних одбора за европске послове парламената држава чланица Европске уније (COSAC), који се, у оквиру шпанског предсједавања Савјетом Европске уније, одржава у Мадриду.

Представници Шпаније презентовали су учесницима састанка циљеве шестомјесечног предсједавања Савјетом Европске уније, међу којима су реиндустријализација Европе, те будућност Украјине у Европској унији.

Током састанка чланови Делегације ПСБиХ нагласили су да је што скорије отварање преговора за пуноправно чланство у Европској унији стратешки циљ Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина на COSAC конференцијама и састанцима учествује у статусу државе кандидата за чланство у Европској унији. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу