MENI
18.9.2023.

Zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH Mia Karamehić – Abazović razgovarala sa veleposlanicom Kraljevine Španjolske u BiH

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mia Karamehić – Abazović razgovarala je danas sa veleposlanicom Kraljevine Španjolske u BiH Maríjom Teresom Lizaranzu Perinat o europskom putu naše zemlje i unaprjeđenju bilateralne suradnje dvaju zemalja.

Na sastanku je konstatirano da su bilateralni odnosi dvaju zemalja dobri i prijateljski, te naglašeno da je potrebno unaprjeđivati gospodarsku suradnju, povećati razinu investicija i vanjskotrgovinske razmjene, te dodatno ojačati suradnju u području turizma, obrazovanja i kulture. Razgovarano je i o mogućnostima jačanja interparlamentarne suradnje.

Razmijenjena su mišljenja i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i regiji, u svjetlu procesa proširenja Europske unije. Naglašena je potreba ubrzavanja reformi i europskog puta Bosne i Hercegovine. S tim u svezi, gospođa Karamehić – Abazović kazala je da bi što skorija odluka europskih institucija o otvaranju pretpristupnih pregovora sa našom zemljom bila značajan podsticaj za domaće političke snage i ogromna potpora za sve građane Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću