MENI
18.9.2023.

Посланица у Представничком дому ПСБиХ Миа Карамехић – Абазовић разговарала са амбасадорком Краљевине Шпаније у БиХ

Посланица у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Миа Карамехић – Абазовић разговарала је данас са амбасадорком Краљевине Шпаније у БиХ Maríjom Teresom Lizaranzu Perinat о европском путу наше земље и унапређењу билатералне сарадње двије земље.

На састанку је констатовано да су билатерални односи двије земље добри и пријатељски, те наглашено да је потребно унапређивати привредну сарадњу, повећати ниво инвестиција и спољнотрговинске размјене, те додатно ојачати сарадњу у области туризма, образовања и културе. Разговарано је и о могућностима јачања интерпарламентарне сарадње.

Размијењена су мишљења и о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и региону, у свјетлу процеса проширења Европске уније. Наглашена је потреба убрзавања реформи и европског пута Босне и Херцеговине. С тим у вези, госпођа Карамехић – Абазовић казала је да би што скорија одлука европских институција о отварању претприступних преговора са нашом земљом била значајан подстицај за домаће политичке снаге и огромна подршка за све грађане Босне и Херцеговине. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу