MENI
24.6.2015

Susret članova Kolegija Sekretarijata PSBiH sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope



Članovi Kolegija Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), sekretarka Zajedničke službe Aida Koristović i sekretar Predstavničkog doma Marin Vukoja, tokom junskog dijela zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE), koje se održava u Strasbourgu, susreli su se sa generalnim sekretarom PSVE Wojciechom Sawickim.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o procesu saradnje, pri čemu je konstatirana snažna podrška Vijeća Evrope Bosni i Hercegovini.
Gospodin Sawicki je još jednom naglasio punu opredjeljenost Vijeća Evrope da sarađuje sa Bosnom i Hercegovinom u svim prilikama, te je odnos između Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine kao punopravne članice ocijenio iskrenim i prijateljskim.

 Izražavajući svoju zahvalnost, Sawicki je naročito istaknuo značaj održavanja sjednice Komiteta za poštivanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope (Monitoring komiteta), koja će početkom septembra biti održana u Sarajevu.

Wojciech Sawicki, koji je ujedno i ponovni kandidat za generalnog sekretara PSVE, izrazio je spremnost na intenziviranje saradnje i razmjenu iskustava kroz studijske posjete tijelima Vijeća Evrope, kao i stručne tematske skupove. Posebno je istaknuo zadovoljstvo i zahvalnost dosadašnjom aktivnom saradnjom sa, kako je istaknuo, visoko profiliranim članovima Delegacije PSBiH u PSVE i njihovom angažiranošću, kao i sa članovima Sekretarijata PSBiH u PSVE. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću