MENI
23.11.2010

Izrađen Vodič za poslanike i delegate u Parlamentarnoj skupštini BiH



Sekratarijat Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, po prvi put, izradilo je Vodič za poslanike i delegate Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji pruža informacije o strukturi i načinu rada PSBiH, pravima i dužnostima izabranih zvaničnika, radu Sekretarijata, kao i uslugama koje su dostupne predstavnicima zakonodavne vlasti BiH.
Vodič nije izvor prava, već sadrži informacije i upućuje na njihove izvore, odnosno pravne propise. Tako je, radi tačnog i potpunog uvida u njegov sadržaj, potrebno koristiti pravne propise kojima su uređena određena područja, a na koja Vodič upućuje.
Potrebno je istaći kako je Vodič za poslanike i delegate PSBiH urađen u formi registra, te je kao takav podložan dopunama novim sadržajima i izabrani zvaničnici će na taj način imati mogućnost saznati nove informacije u vezi njihova rada.
Pomoću Vodiča, koji je podjeljen u nekoliko poglavlja, pružena je mogućnost upoznavanja sa aktivnostima koje poslanike i delegate očekuju na početku mandata, njihovom statusu, općim informacijama o Parlamentarnoj skupštini BiH te strukturi i radu domova, kao i načinu rada tokom održavanja sjednica domova PSBiH.
Također, moguće je saznati kako i na koji način brže i lakše doći do informacija relevantnih za rad u Parlamentarnoj skupštini BiH, međunarodnim aktivnostima, te podacima koji se tiču zdanja Parlamentarne skupštine BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću