MENI
25.5.2007

PREDSJEDAVAJUĆI BELKIĆ I FILIPOVIĆ SUSRELI SE S AMBASADOROM KRALJEVINE SAUDIJSKE ARABIJE U BIH



Kraljevina Saudijska Arabija je vrlo zainteresirana za ulaganja u privredu Bosne i Hercegovine a naročito za ulaganja u turizam, istaknuto je prilikom današnjih razgovora koje su sa Nj. E. Fahad Al-Zeid,  ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije, vodili Beriz Belkić, predsjedavajući Predstavničkog doma i Ilija Filipović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je rečeno tokom susreta potrebno je podstaknuti saudijske privrednike za snažniji angažman za investiranje u Bosnu i Hercegovinu, čemu će doprinjeti i potpisivanje Sporazuma o zaštiti i unapređenju investicija, kao i Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oprezivanja između dvije zemlje. Tržište Saudijske Arabije pruža mogućnost za plasiranje bosanskohercegovačkih proizvoda, što također predstavlja jedan od načina jačanja privredne saradnje. Istovremeno, kako je istaknuo ambasador Fahad Al-Zeid, neophodna je što jača promocija Bosne i Hercegovine, njenih prirodnih bogatstava i mogućnosti za ulaganja.

Današnji razgovori bili su prilika da se naglasi i potreba tješnje međuparlamentarne saradnje dvije prijateljske zemlje. U tom cilju, naglašeno je, Parlamentarna skupština BiH i Savjetodavna skupština Kraljevine Saudijske Arabije oformit će parlamentarne grupe prijateljstva kako bi se uspostavila stalna komunikacija i realizirali osmišljeni programi saradnje. (kraj)

                                     


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću