MENI
27.6.2007

BERIZ BELKIĆ I SULEJMAN TIHIĆ RAZGOVARALI SA POSLANICOM U NJEMAČKOM PARLAMENTU, MARIE LUISE BECK



Njemačka je i dalje spremna pružati punu podršku Bosni i Hercegovini u reformskim procesima i promjenama, a parlamenti dvije zemlje imaju ključnu ulogu u tom procesu. Grupa za Bosnu i Hercegovinu u njemačkom Bundestagu sa nestrpljenjem očekuje da grupa prijateljstva bude što prije formirana i u bosanskohercegovačkom parlamentu, istakla je danas Marie Luise Beck, poslanica u Bundestagu u razgovorima sa predsjedavajućim Predstavničkog doma, Berizom Belkićem i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda PSBIH, Sulejmanom Tihićem.

I ovaj susret je jedan od koraka u uspostavi intezivne komunikacije članova Parlamentarne skupštine BiH i Bundestaga, rečeno je danas, i najavljeno da se u narednom periodu očekuje realizacija dogovorenih aktivnosti. Ovo je ujedno i potvrda izuzetnih odnosa dvije prijateljske zemlje i  namjere Njemačke da kroz parlamentarnu diplomaciju pomogne Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evroatlantskim integracijama.          

Informirajući gošću o aktualnom stanju u našoj zemlji, gospoda Belkić i Tihić naglasili su da Bosna i Hercegovina mora preuzeti odgovornost za svoju budućnost, jer samo dijalogom i kompromisnim rješenjima moguće je ostvariti zajednički napredak. (kraj)     


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću