MENI
28.9.2007

DELEGACIJA PSBiH NA JESENJEM ZASJEDANJU PS OSCE-a



Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BiH pri PS OSCE, koju čine Branko Zrno, predsjedavajući delegacije, te Šemsudin Mehmedović i Drago Ljubičić, zamjenici predsjedavajućeg učestvovat će na Jesenjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OSCE koja se održava od 29.09. do 01.10.2007 godine u Portorožu.

Prva dva dana zasjedanja bit će posvećeni parlamentarnoj konferenciji pod nazivom "Sigurnost kroz saradnju u Jugoistočnoj Evropi: Uloga parlamentaraca - Zajedno sa parlamentarnom trojkom Pakta stabilnosti." U okviru ove teme, učesnici jesenjeg zasjedanja PS OSCE razmatrat će pitanja decentralizacije i lokalne vlasti u Jugoističnoj Evropi i edukacije kao osnovu sigurnosti. Na dnevnom redu bit će i sesije o regionalnoj saradnji u oblasti energetske sigurnosti, te o budućoj regionalnoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi.

Za ponedeljak (01.oktobra 2007. godine) najavljena je  debata o budućnostima i izazovima OSCE i Mediterana, zaštiti manjina i nediskriminacije u ovom regionu, kao i saradnji na području ekonomije i životne sredine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću