MENI
18.10.2007

SEMINAR PARLAMENTARNE GRUPE ZA POPULACIJU I RAZVOJ



Parlamentarna grupa za populaciju i razvoj u saradnji sa Populacijskim Fondom Ujedinjenih Nacija (UNFPA) – Ured u Bosni i Hercegovini sutra ( 19. oktobra 2007. godine) organizuje seminar  “Mladi, kontracepcija i nove metode kontracepcije”. 

Cilj seminara je da se članovi Parlamentarne grupe za populaciju i razvoj, predstavnici liječnika-ginekologa, uvoznika i distributera kontraceptiva, predstavnici nevladinih organizacija i mladih u Bosni i Hercegovini, upoznaju sa  metodama kontracepcije u zaštiti seksualnog i reproduktivnog zdravlja mladih, a posebno novim metodama kontracepcije, njihovim djelovanjem, cijenom i drugim bitnim pitanjima korištenja, s posebnim osvrtom na upotrebu, stavove o kontraceptivima i efektima kontraceptivnih metoda na zdravlje mladih ljudi.

Pozvani su članovi Parlamentarne grupe za populaciju i razvoj, UNFPA Ureda u BiH, stručnjaci koji se bave kontracepcijom, dobavljači i distributeri kontraceptivnih sredstava iz inostranstva, kao i predstavnicima nevladinih organizacija i asocijacija mladih u Bosni i Hercegovini.
Seminaru će predhoditi  9. sjednica Parlamentarne grupe za populaciju i razvoj koja je zakazana za danas sa početkom u 19,00 sati. 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću