MENI
22.3.2017

Održana 37. sjednica Komisije za vanjske poslove

Na 37. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dato je pozitivno mišljenje i predloženo je Domu davanje saglasnosti za ratificiranje:

  • Sporazuma o osnivanju Regionalnog ureda za saradnju mladih zemalja Zapadnog Balkana,
  • Sporazuma o finansiranju za Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020 CCI 2014TC1615CB04 između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije,
  • Pisma pristupanja Sporazumu o finansiranju između Evropske komisije i Vlade Republike Srbije u pogledu izvršenja Akcionog programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina za 2014. godinu, kojem je Bosna i Hercegovina pristupila 28. marta 2016. godine.

K znanju je primljena Informacija o pismu grupe poslanika u njemačkom Bundestagu upućenom Vladi SR Njemačke u vezi sa “zabrinjavajućim dešavanjima u BiH”. U vezi s ovim pismom Komisija je usvojila zaključak kojim Kolegiju Predstavničkog doma predlaže da ovu Informaciju dostavi svim poslanicima Predstavničkog doma PSBiH.

Komisija je k znanju primila i Informaciju o formiranju grupe prijateljstva u Narodnoj skupštini Bjelorusije za saradnju s Grupom prijateljstva Bosne i Hercegovine, kao i Informaciju o obraćanju Parlamenta Ukrajine parlamentima stranih država i međunarodnim organizacijama. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću