MENI
24.1.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić i Doma naroda dr. Dragan Čović u Briselu na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata država Zapadnog Balkana

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović učestvovat će na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata država Zapadnog Balkana, koji će se 27. i 28. januara ove godine održati u Briselu.

Dr. Zvizdić i dr. Čović, zajedno sa predsjednicima parlamenata država regiona, imat će susret sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem, kao i sa članovima Konferencije predsjednika Evropskog parlamenta.

Tokom Samita biće upriličen i sastanak predsjednika parlamenata država regiona sa predsjedavajućim Radne grupe za zapadni Balkan u Odboru za vanjske poslove Evropskog parlamenta Toninom Piculom.

Prvog dana boravka u Briselu, 27. januara, dr. Zvizdić i dr. Čović imat će niz sastanaka sa zvaničnicima Evropske unije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću