MENI
19.5.2020

Nastavljena 8. sjednica Predstavničkog doma

U nastavku 8. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je zahtjev poslanika Denisa Zvizdića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost po hitnom postupku.

Usvojen je i zahtjev poslanika Predraga Kojovića, Mirjane Marinković-Lepić, Aide Baručije i Damira Arnauta za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini po hitnom postupku.

Poslanici su usvojili i zahtjev poslanika Predraga Kojovića, Mirjane Marinković-Lepić, Aide Baručije i Damira Arnauta za razmatranje Prijedloga zakona o obaveznim doprinosima zvaničnika u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Na usaglašavanje Kolegiju Predstavničkog doma PSBiH, radi nedostatka entitetske većine, upućen je zahtjev poslanika Damira Arnauta za razmatranje Prijedloga zakona o vanrednim mjerama štednje u institucijama Bosne i Hercegovine uslјed pandemije COVID-19 po hitnom postupku.

S dnevnog reda 8. sjednice skinut je zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa Bosne i Hercegovine za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Predsjedavajući Nebojša Radmanović najavio je da će 8. sjednica Predstavničkog doma PSBiH biti nastavljena u srijedu, 20. maja, u 9,30 sati. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću